Imatge dels finalistes
Imatge dels finalistes - ABC
ABC en Valencià

La Selecció Valenciana de Pilota, campiona del Món Absoluta en Llargues

Els valencians recuperen l’or desprès de 13 anys davant la potent selecció de Bèlgica per un ajustat 8 per 6

VALÈNCIAActualizado:

La Selecció de Pilota Valenciana de la Comunitat Valenciana ha arribat este matí a l’aeroport de Manises procedent de IX Mundial de Pilota a Mà – Colòmbia 2017 en el qual s’ha proclamat Campiona Absoluta Masculina al guanyar en la gran final de la modalitat reina, Llargues, a la potent selecció de Bèlgica per un ajustat 8 per 6.

Va ser una final emocionant, intensa i plena d’alternances, amb un gran ambient que reflectia l’importància de la confrontació, ja que estava en joc el tro de Campions del Món. Finalment, els Valencians van alçar l’or en Llargues, que sumats a l’or en Joc Internacional i el bronze en One Wall Masculí, els van fer sumar 9 punts en el còmput total, pels 5 punts dels Belgues. Un campionat del Món Absolut guanyat en base a la regularitat i el bon fer en els duels directes front a la selecció de Bèlgica.

El títol en la modalitat de Llargues té especial rellevància, ja que els valencians recuperen l’or desprès de 13 anys, modalitat que se’ls resistia des del V Mundial de Pilota a Mà celebrat en 2004 a terres Italianes.

Pel que fa la Selecció Femenina, ha quedat tercera classificada a l’aconseguir el bronze en la modalitat de One Wall Parelles i la quarta plaça d’Ana Belen Giner en One Wall Individual.