Carmen Alborch, en una imatge d'arxiu en els premis del 9 d'Octubre de 2018
Carmen Alborch, en una imatge d'arxiu en els premis del 9 d'Octubre de 2018 - ROBER SOLSONA

La Universitat de València ret un homenatge a Carmen Alborch este dimecres

L'acte tindrà lloc a les 18:30 hores a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació

VALÈNCIAActualizado:

La Universitat de València organitza este dimecres un acte d'homenatge a Carmen Alborch, que comptarà amb la participació del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, l’exministra Rosa Conde i la Medalla de la UV Isabel Morant, així com membres de la Facultat de Dret, companyes i companys de Carmen Alborch. També participaran representants de la família Alborch.

L'homenatge tindrà lloc a les 18:30 hores a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, que és l’antiga Facultat de Dret de la Universitat de València, edifici en el qual Carmen Alborch va ser degana de la Facultat.

La Universitat de València va expressar el seu condol amb el traspàs d'aquesta figura de gran rellevància acadèmica i cultural.

Carmen Alborch

Carmen Alborch Bataller (Castelló de Rugat, 1947) era llicenciada i doctora en Dret, amb premi extraordinari de Doctorat. Va ser professora ajudant, adjunta i titular del Departament de Dret Mercantil “Manuel Broseta Pont” de la Universitat de València. Alborch va ser la primera dona degana de la Facultat de Dret, una de les facultats més antigues de la Universitat de València, fundada el 1499.

Carmen Alborch també va destacar com a gestora pública. Va ser directora general de Cultura i directora dels instituts culturals de la Generalitat Valenciana, directora-gerent de l’Institut Valencià d’Arts Escèniques, Cinematografia i Música i, posteriorment, de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) fins al seu nomenament com a ministra de Cultura.

Posteriorment va ser portaveu del grup municipal socialista en l'Ajuntament de València, així com diputada i senadora per València, i va ocupar la Presidència de la Comissió de Control de RTVE i de la Comissió dels Drets de la Dona i d’Igualtat d’Oportunitats.

També va ser patrona de les fundacions Montemadrid i Bancaixa, patrona d'honor del Teatro Real, membre de la comissió del bicentenari de creació del Museo del Prado i presidenta del Consell Nacional d’Igualtat del PSPV-PSOE.