Imatge de la primera promoció de Pedagogia de la Universitat de València
Imatge de la primera promoció de Pedagogia de la Universitat de València - ABC
Societat

La primera promoció de Pedagogia de la Universitat de València celebra el seu 50 aniversari a La Nau

Dels 113 alumnes s’ha aconseguit contactar amb 56 estudiants que en 1968 van acabar els estudis i que tornaran a l’edifici en el qual van estudiar

VALÈNCIAActualizado:

El pròxim dia 1 de juny tindrà lloc a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València un acte institucional per commemorar el 50 aniversari de la primera promoció dels estudis de Pedagogia a la Universitat de València.

Els alumnes que en 1968 van acabar els seus estudis en La Nau s’han anat reunint amb certa periodicitat i han constituït una comissió que organitza les activitats commemoratives del 50 aniversari. En aquell primer curs es van matricular 113 alumnes i s’ha aconseguit contactar amb 56 estudiants d’aquella primera promoció. L’objectiu és que el major nombre d’exalumnes conega aquesta iniciativa per celebrar l’aniversari el pròxim mes de juny a l’edifici en el qual van estudiar.

Fins a 1965 la carrera de Pedagogia com a especialitat de Filosofia i Lletres solament es podia estudiar a les universitats de Madrid i Barcelona. Per això la Universitat de València va sol·licitar impartir aquesta especialitat que va ser creada per ordre ministerial l’11 de desembre de 1964. Els estudis van seguir el pla de 1953 i van incorporar matèries de caràcter bàsic seguint el model de les seccions de Madrid i Barcelona.

Com que estaven quasi col·lapsades ambdues universitats, els alumnes van ser derivats a la Universitat de València. Per això esta promoció va acollir molts alumnes de tota Espanya. En l’orla del curs apareixen oriünds de Galícia, Navarra, Catalunya, Salamanca, Valladolid, Oviedo, Mallorca, Almeria, Aragó, Murcia, La Rioja, Extremadura, Canàries… La comissió organitzadora pretén contactar amb el major nombre d’aquells egressats amb motiu d’aquest aniversari.