ABC en Valencià

Las Naves, capital internacional del videojoc independent amb València Indie Summit

La iniciativa reunirà a més de 400 persones aficionades i importants professionals

VALÈNCIAActualizado:

La indústria internacional del desenvolupament independent de videojocs es donarà cita al centre d'innovació Las Naves els dies 1 i 2 de març, en l'esdeveniment València Indie Summit. Ha estat organitzat pel centre d'innovació de l'Ajuntament de València juntament amb el Cercle Valencià dels Videojocs, l'Associació d'Estudiants de Videojocs, GameDevs València Meetup i FemDevs.

Esta iniciativa s'emmarca dins del suport que el centre d'innovació Las Naves, a través de la seua xarxa Connecta Cultura, està donant al sector del videojoc a València. En aquesta línia, Las Naves ha impulsat el grup de treball de Creació Digital Valenciana que ha aconseguit, des de 2016, la posada en marxa de projectes com ParotDigital, Games & Symphonies, Global Game Jam, Student Games Jam, Prime Animation, etc. També s'ha encarregat la redacció del Llibre Blanco del Videojoc Valencià juntament amb l'Institut Valencià de la Cultura, que està elaborant l'Associació Espanyola d'Empreses Productores i Desenvolupadores de Videojocs i Software d'Entreteniment.

València Indie Summit reunirà en Las Naves a més de 400 persones aficionades i importants professionals del desenvolupament de videojocs independents com Jana Palm, directora de Stugan. Es tracta d'una acceleradora de jocs de classe mundial, sense ànim de lucre, considerada com la iniciativa de desenvolupament independent més coneguda del món.

També assistiran, entre altres professionals, Fernando Prieto, de l'estudio Gato Salvaje; Raul Rubio, CEO i director creatiu de Tequila Works; Carlos García, CEO i director de joc de Anima Project; Marta Gil, de TahuTahu Studio; i Eva Gaspar de Abylight Studios.

Les persones que assistisquen al València IndieSummit en Las Naves podran assistir a xarrades, taules redones, exposició de projectes, zona de networking i una taula de finançament i inversió.

La segona jornada finalitzarà amb el lliurament dels València Indie Awards, que premiaran els projectes de desenvolupament presentats i que seran jutjats per un comitè internacional de persones expertes. Hi haurà vuit categories de premis, entre els quals està el Millor Joc Indie para PC, Millor Joc Indie per a Mòbil, Millors Gràfics i Millor Narrativa.