Imatge de la mostra
Imatge de la mostra - ABC
Cultura

Música i art es donen la mà a la nit en l’exposició de la Diputació a Gandia

Memòria de la Modernitat acull una visita nocturna per a conèixer les obres que formen part del patrimoni de la corporació

VALÈNCIA Actualizado: Guardar
Enviar noticia por correo electrónico

Memòria de la Modernitat, l'exposició que exhibeix obres del patrimoni artístic de la Diputació de València, organitza aquest divendres 20 de juliol una visita nocturna guiada a Gandia, municipi que acull actualment la mostra.

L'objectiu és gaudir del maridatge dels quadres amb la música a través de cançons que interpretarà en directe el guitarrista David López. Així, durant el recorregut, els participants, en una espècie de joc, hauran de descobrir de quines peces parlen les notes musicals que sonen. Es tracta d'acostar al públic al fons, el simbolisme i la història que amaguen les obres seleccionades entre les quasi cent que s'exposen.

L'activitat serà en la Casa de la Marquesa de Gandia, on està situada Memòria de la Modernitat, a les 20:30 hores i és d'entrada lliure fins a completar un aforament de 30 persones.

La visita nocturna forma part de l'oferta cultural que complementa a la mostra que exhibeix obres que formen part dels fons de la Diputació de València i que signen artistes com Sorolla, Pinazo, Benlliure, Carmen Calvo, Miquel Navarro o Equipo Crònica.

Peces que deixen constància de la modernitat d'una institució amb dos segles d'història que, entre altres avanços, es va anticipar al que hui serien les beques Erasmus i que va donar a les dones artistes el mateix protagonisme que als homes.

L'exposició, que ha superat les 30.000 visites, prop de 13.000 sols a Gandia, ha passat ja per Requena i Alzira i estarà en la capital de La Safor fins al mes d'agost.