Carlos Sadness
Carlos Sadness - ABC
Música

Music Port Fest: confirmacions de la segona edició, que se celebrarà el 5 i 6 de juliol

El festival tornarà a realitzar-se en l'antiga siderúrgia La Nau, un lloc reconvertit en punt de trobada i celebració cultural

Actualizado:

El Music Port Fest celebrarà la seua segona edició els dies 5 i 6 de juliol de 2019. Després de debutar amb èxit l’any passat amb una oferta musical i escènica diversa i d’avantguarda que va congregar més de 8.000 assistents -amb la presència de Kase.O, Mala Rodríguez, Corizonas, Sexy Sadie o Xarxa Teatre-, el festival confirma la seua continuïtat amb les actuacions de Mando Diao, Carlos Sadness, Viva Suecia, els valencians Mueveloreina i molts més artistes que seran anunciats pròximament.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Sagunt i les empreses organitzadores, amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana de la Generalitat Valenciana, mantenen el seu objectiu de revitalitzar l’entorn de l’antiga siderúrgia d’Alts Forns del Mediterrani per tal de convertir l'àrea en un punt de referència cultural i trobada ciutadana. Tal com va passar en 2018, l’Espai La Nau del Port de Sagunt acollirà diversos escenaris, propostes d’arts visuals i d’oci, així com una zona gastronòmica. Es tracta d'un dels entorns més singulars del patrimoni industrial europeu, una de les últimes ciutats factoria d'Espanya, amb més de 30.000 metres quadrats d'instal·lacions que són història viva del passat industrial valencià recent.

Igual que en la primera edició, el cartell de 2019 ha sigut dissenyat per l'agència valenciana Nociones Unidas i compta amb dibuixos que són obra de Belén Segarra, una de les il·lustradores valencianes amb major projecció en l'actualitat. D'aquesta manera, el Music Port Fest reafirma la seua aposta pel talent i la creació valenciana i busca singularitzar-se en el paisatge musical espanyol.

Primeres confirmacions musicals: Mando Diao, Carlos Sadnes, Viva Suecia i Mueveloreina

Un dels principals atractius del festival serà la presència dels suecs Mando Diao. La formació de Borlänge va nàixer fa vint anys, ha signat vuit àlbums d’estudi i ha portat el seu rock ballable a ciutats i festivals de tot el món. El seu últim treball, Good Times (BMG, 2017), ja s’ha presentat en més de 300 concerts. La seua participació en el Music Port Fest constitueix l'aposta internacional dels organitzadors per a enguany.

El cantant, compositor il·lustrador i publicista Carlos Sadness serà una altra de les presències destacades del festival. Amb un estil que fusiona l'indie amb el rap i el folk, Sadness presentarà el nou treball Diferentes tipos de luz (Sony Music), amb el qual s'està convertint en un referent de la nova onada de música alternativa.

El públic del Music Port Fest també podrà gaudir amb les cançons de Viva Suecia. Els murcians tancaren l’any 2018 amb més de seixanta concerts a les esquenes i s’han convertit en una de les bandes més actives des de l’aparició del seu segon disc, Otros principios fundamentales (Subterfuge, 2016). Actualment, el quartet està gravant el seu pròxim disc.

Per últim, la primera confirmació valenciana del Music Port Fest la protagonitza Mueveloreina, una de les bandes revelació de l'escena local. El duet s'ha donat a conéixer amb vídeos i cançons de sons que ells mateixos han batejat com a "música electrapical", una barreja d'electrònica, trap i ritmes tropicals.

Aquestes són les primeres confirmacions d'un festival que tornarà a comptar amb una àmplia zona d'acampada pròxima a una de les platges millor conservades del litoral valencià, entre El Port de Sagunt i Canet d'En Berenguer. En les pròximes setmanes s'anunciarà la resta de la programació artística.

Abonaments i entrades a la venda

Els abonaments i les entrades estan a la venda des de hui mateix en la web del festival: https://musicportfest.com/.

La resta del cartell i continguts artístics es donaran a conéixer en les pròximes setmanes.