Museu de les Ciències de València
Museu de les Ciències de València - ABC

El Museu de les Ciències acull la XIX reunió de Museus de Ciència i Tècnica d'Espanya

La trobada se celebra a partir del dimecres 24 i fins al divendres 26 d'octubre

VALÈNCIAActualizado:

El Museu de les Ciències es convertix a partir del dimecres 24 i fins al divendres 26 d'octubre en seu de la XIX Reunió Anual de Museus de Ciència i Tècnica d'Espanya, amb els directors i representants dels principals centres de ciència i planetaris dedicats a la divulgació. El tema que s'aborda enguany és 'El futur dels museus de ciència i dels seus professionals'.

Durant la trobada, se celebren tres conferències públiques de lliure accés a totes les persones interessades fins que es complete l'aforament.

L'auditori del Museu de les Ciències acollirà el dimecres 24 d'octubre a les 18.30 hores la conferència inaugural 'Comunicar la ciència en el segle XIX. Entre la candidesa i el cinisme' impartida per Antonio Ariño Villarroya, vicerector de Cultura i Deportes de la Universitat de València.

El dijous 25 d'octubre tindrà lloc a les 16.30 hores la conferència d'experts 'Confusió en l'Edén' a càrrec de Guillermo Fernández, consultor de projectes museístics, i Erik Stengler, professor del màster de Museus del Cooperstown Graduate Program de Nova York.

El divendres 26 d'octubre a les 12.00 h tindrà lloc la conferència de clausura 'L'investigador com a comunicador de la ciència; cap a un nou model' a càrrec de José Antonio Gordillo Martorell, Science Communication Project mànager de la Luleå University of Technology, Suècia. També se celebrarà la conferència 'Pot haver-hi vida a Mart?' impartida per Javier Martin-Torres de l'Institut Andalús de Ciències de la Terra (UGR-CSIC), de Granada.