Imatge d'arxiu del Festival de Jazz del Palau de la Música de Valéncia
Imatge d'arxiu del Festival de Jazz del Palau de la Música de Valéncia - ABC
ABC en Valencià

El Festival de Jazz del Palau de la Música incrementa la presència de músics valencians

La XXII edició es celebra del 2 de juny fins al 17 de juliol

VALÈNCIAActualizado:

El XXII Festival de Jazz del Palau de la Música de València, que es celebra del 2 de juny fins al 17 de juliol, augmenta en un 40 % tant la participació de músics valencians com de dones. Així ho ha presentat este matí la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, junt amb el director del Palau, Vicent Ros, i el coordinador del Festival, Enrique Monfort.

El festival comptarà amb diferents estreles internacionals i nacionals com ara Pat Metheny, Brad Melhdau, Ron Carter, Salvador Sobral, Al Di Meola, Kenny Garrett, Benny Golson, Lambchop, Buika i Antonio Lizana amb Amparanoia, sense oblidar una presència amplia de música valenciana que compta amb participació en 16 projectes diferents.

Imatge de la presentació del Festival de Jazz del Palau de la Música de Valéncia
Imatge de la presentació del Festival de Jazz del Palau de la Música de Valéncia - ABC

Tello ha explicat que esta edició és «il·lusionant perquè és el primer festival en 22 anys que es programa sencerament des del Palau de la Música, ja que entenem que el jazz és important a la ciutat i des del Palau de la Música volem traçar la nostra línia política en este esdeveniment anual que cada vegada està agafant més força».

La regidora ha manifestat que es tracta d’una programació «de qualitat, equilibrada i amb un excel·lent balanç entre les grans estreles internacionals, figures emergents, músics llegendaris i una destacada presència de jazz valencià i femení». Una presència que arriba al 40 % en projectes tant de jazz valencià com en aquells projectes amb dones i, en este sentit, Tello ha afegit que «hem volgut incrementar, més que qualsevol edició anterior, la presència dels músics valencians i posar especial èmfasi en els projectes femenins i, en esta edició, comptem amb més dones damunt de l’escenari».

Enguany i després de l’èxit de l’any passat s’amplien les actuacions per tota la ciutat, obertes al públic, en set emblemàtics barris i un Poble de València. S'han programat 25 concerts, 17 al Palau i, per primera vegada, dos d’ells als jardins del riu Túria i gratuïts. Les cèlebres Jam sessions se celebraran en diverses sales de la ciutat, creant sinergies amb els locals especialitzats. Els preus abasten des de 9 euros a 30 euros, excepte Pat Metheny que costa 40 i 30 euros.