Les Falleres Majors, amb Toni Gaspar
Les Falleres Majors, amb Toni Gaspar - ABC

Les Falleres Majors de València visiten la Diputació

Marina Civera y Sara Larrazábal recorren diferents espais de la seu central de la corporació en la Plaça Manises amb el president, Toni Gaspar

VALÈNCIAActualizado:

Les Falleres Majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal, han visitat aquest dilluns la Diputació de València. Acompanyades pel president de la corporació provincial, Toni Gaspar, Marina i Sara han recorregut diferents espais de la seu central en la plaça Manises, on han pogut conéixer alguns detalls dels més de 200 anys d'història de la Diputació.

En paraules de la Fallera Major, Marina Civera, “València és molt més que la ciutat, és molt important que estiguem tots units i ens recolzem a la província, i la Diputació dóna un gran exemple amb el seu treball amb tots els ajuntaments”.

Per a la Fallera Major Infantil, Sara Larrazábal, “ha sigut especial” conéixer des de dins una institució que vista així “és molt més gran del que podia pensar”. Sara comparteix amb Marina les ganes que arriben les Falles, però també el temor que s'acabe el somni que ambdues estan vivint. Aposten per “gaudir-ho cada dia”.

Ventalls artesanals

Després de la visita als patis gòtics de la Diputació, el saló de plens, l'escala imperial i el saló de reines, on les Falleres Majors han descobert la història de la cadira d’or que es va exposar amb motiu del 9 d’Octubre, Toni Gaspar ha entregat a Marina i Sara dos ventalls personalitzats amb els seus noms, elaborats artesanalment amb fusta de moabi lacada, calada i burinada amb la forma de la flor de lys.