Imatge d'arxiu de la MIM
Imatge d'arxiu de la MIM - ABC
ABC en Valencià

El MIM encén la seua flama escènica amb una classe magistral de Mauricio Celedón

Del 13 al 17 de setembre Sueca es converteix en el cor del teatre gestual

VALÈNCIAActualizado:

La Mostra Internacional de Mim (MIM) encén este dimecres a Sueca la flama escènica de la seua 28a edició amb una classe magistral a càrrec del prestigiós director xilè Mauricio Celedón, la inauguració de l'exposició Mulïer de Maduixa Teatre i les estrenes en terres valencianes d'Allegro dels catalans Cor de Teatre i Slip experience dels belgues Okidok.

Reconegut com una de les figures més destacades del teatre físic i gestual d'Amèrica Llatina, format amb els mestres Etienne Decroux i Marcel Marceaux i fundador i director de la companyia Teatro del Silencio, Mauricio Celedón impartirà demà a les 19:00h en el Centre Municipal Bernat i Baldoví la seua classe magistral Un día yo hice mimo. En ella ens il·lustrarà sobre una concepció teatral basada en el gest i l'emoció que, units a la dansa, la música i el circ, han aconseguit sensibilitzar amb la seua companyia i durant quasi quatre dècades a un ampli públic d'edats, cultures i nacionalitats molt diferents amb un llenguatge universal que li ha permès viatjar en el temps i en l'espai, sense barreres ni fronteres.

La companyia suecana Maduixa Teatre presentarà després, a les 20.30 en Els Porxets, Mulïer, creació escènica, exposició fotogràfica que mostra el procés de creació d'aquest espectacle, estrenat en el MIM en 2016 i Premi Max a la Millor Creació de Carrer, entre altres guardons.

Després de l'èxit internacional d’Operetta –que va visitar el MIM en 2014-, Cor de Teatre torna a Sueca amb l'humor, el treball gestual i la música a cappella d'Allegro, que arriba per primera vegada a la Comunitat Valenciana. Un viatge vertiginós que pujarà demà a les taules del Bernat i Baldoví en una única funció a les 22:30 de la mà de 14 cantants que exploren i esborren les fronteres entre la gran música clàssica i l'humor visual més sofisticat.

I amb una imaginació i un esperit de llibertat sense límits, la companyia Okidok, una de les més sorprenents i creatives del clown europeu actual, tancarà la primera jornada “mimera” quan sonen les 12 campanades - 00.00h en la Plaça de l'Ajuntament- amb Slip Experience, que visita també per primera vegada la nostra comunitat. Un espectacle que transgredeix tots els codis a través del circ, el teatre, la improvisació i l'humor amb un llenguatge corporal mut, esguitat de sorolls que transportarà al públic a un univers poètic.

A causa d'una lesió accidental, la cia. La Faux Poulaire no podrà estar present enguany en el MIM pel que queden anul·lades totes les seues funcions programades per al cap de setmana. Ocuparà el seu lloc la cia. sueca Svalbard, que arribarà per primera vegada a terres valencianes amb All genius all idiot, proposta que incideix en els absurds de la vida usant el circ extrem per a remarcar la faceta més animal del comportament humà. Els espectadors que hagen comprat l'entrada per a l'espectacle de La Faux Poulaire podran accedir a veure All genius all idiot al Poliesportiu Cobert sense fer canvis a excepció dels quals l'hagen comprat per al dissabte a les 19:00h, funció que ha quedat cancel·lada (+info en web i xarxes socials MIM).