Ricard Camarena, amb el seu equip
Ricard Camarena, amb el seu equip - ABC
Televisió

«Cuineres i cuiners» torna a À Punt amb un capítol especial sobre la trajectòria de Ricard Camarena

És la primera vegada que el cuiner valencià dos estreles Michelin obri les portes del seu laboratori per a mostrar el procés d’investigació que porta a terme amb el seu equip

VALENCIAActualizado:

La segona temporada de la sèrie documental Cuineres i Cuiners, creada per Nakamura Films, comença aquest dijous 10 de gener en À Punt amb un capítol especial d’una hora de durada en el qual ens endinsarem per primera vegada en la trajectòria personal i professional de Ricard Camarena, des dels seus inicis en l’hostaleria fins a la concessió recent de la segona estrela Michelin per al seu restaurant a Bombas Gens. Serà la primera ocasió que el cuiner valencià, conductor habitual del programa, ens obri les portes del seu laboratori d’investigació gastronòmica i ens presenta el seu equip. En aquest episodi ens desplaçarem també a Albalat dels Sorells per a conéixer Toni Misiano, agricultor amb sensibilitat ecologista i ànima de cuiner que és una altra de les peces clau de l’“Univers Camarena”.

Amb aquest capítol especial, dirigit per Óscar Bernàcer, comença una segona temporada de dotze episodis carregats de nous personatges i històries emocionants sobre la cultura gastronòmica del territori valencià. En els capítols següents, coneixerem ‒no necessàriament en aquest ordre‒ altres grans dels fogons: Bernd Knöller (Riff, València), Vicente Patiño (Saiti, València), Begoña Rodrigo (La Salita, València), Susi Díaz (La Finca, Elx), Paco Torreblanca (Alacant), Manuel Alonso (Casa Manolo, Daimús), Fernando Molina (La Cuina de Fernando, Castelló de la Plana ), a més de la família Andrés Salvador (La Sucursal, València), els germans Rausell (Bar Rausell, València), Paco i Vicenta Teuler (Ca l’Àngels, Polop) i Miquel Ruiz (El Baret de Miquel, Dénia).

Quique Dacosta, Miguel Barrera, Mari Carmen Vélez, Avelino Ramón, Alberto Ferruz, María José San Román, Raúl Resino, Kiko Moya i Zulema Duato van ser els protagonistes d’excepció de la primera temporada de Cuineres i Cuiners, que va començar a emetre’s al juny de 2018 i que va tindre un èxit immediat. Aquests nou capítols, que recorren diverses comarques de la Comunitat, es poden veure mitjançant la web de programes a la carta d’À Punt.

El retorn de Cuineres i Cuiners a la graella de la televisió autonòmica valenciana coincideix, a més, amb l’estrena en la plataforma de streaming Spotify de la banda sonora original de la sèrie, composta pels músics valencians Jorge Tórtel i Jordi Sapena (exmembre de La Habitación Roja). Un joc exquisit de textures sonores i pop de sintetitzadors que capta a la perfecció l’esperit mediterrani i que es posa a disposició lliure del públic des de hui mateix.