Imatge d'arxiu de las proves
Imatge d'arxiu de las proves - ROBER SOLSONA
ABC en Valencià

Més de 52.000 persones realitzaran les proves de coneixement de valencià de la JQCV

El nombre de matriculats ha augmentat respecte a l'any passat un 22,35%

VALÈNCIAActualizado:

La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV), dependent de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, ha registrat un total de 52.159 matrícules per a realitzar les proves de coneixement de valencià, que es duran a terme entre el 4 i el 25 de novembre.

El nombre de persones matriculades en estes proves ha augmentat respecte al novembre de l'any passat un 22,35%. Del total de matrícules, 1.203 es presenten a les proves del nivell A2; 2.673, al nivell B1; 31.847, a les proves del grau mitjà, i 16.015, a les proves del superior. A més, 422 persones es presentaran a les proves de coneixements específics, de les quals 204 ho faran a les de llenguatge administratiu; 110, a llenguatge als mitjans de comunicació, i 108, a correcció de textos.

A més, s'ha produït un augment significatiu de persones matriculades en les proves de grau superior, en concret un 35,77%, respecte a les matriculades per a realitzar les proves el mes de novembre de l'any passat. A més, també s'observa respecte de l'any anterior que augmenta considerablement la matrícula en la capacitació tècnica en llenguatge administratiu, un 47,83%, i en el nivell A2, un 24,15%.

En concret, el 4 de novembre es realitzaran les proves del certificat del nivell A2 i del certificat de llenguatge administratiu i la primera fase del certificat de grau mitjà. El dia 11 de novembre es faran la prova del certificat del nivell B1 de coneixements de valencià i la primera fase del certificat de grau superior. El 18 de novembre es realitzaran les proves de la segona fase del certificat de grau mitjà i del certificat de llenguatge als mitjans de comunicació, i, finalment, el 25 de novembre es farà la segona fase del certificat de grau superior i el certificat de correcció de textos.

Les proves tindran lloc en 24 localitats valencianes per a cobrir la demanda de tot el territori: Alacant, Alcoi, Alzira, Benidorm, Borriana, Buñol, Castelló, Dénia, Elda, Elx, Gandia, la Vall d'Uixó, Llíria, Ontinyent, Orihuela, Paterna, Sagunt, Segorbe, Sueca, Torrent, València, Villena, Vinaròs, Xàtiva. No obstant això, les proves de coneixements específics de llenguatge administratiu, correcció de textos i llenguatge als mitjans de comunicació es faran únicament a la ciutat de València.

Cal recordar que, a la seu de Segorbe, el lloc on es realitzaran les proves és l'Institut d'Educació Secundària Nuestra Señora de la Cueva Santa, segons es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del 26 de setembre.