Imatge dels membres de la companyia Cuncurulla
Imatge dels membres de la companyia Cuncurulla - ABC
ABC en Valencià

Sagunt a Escena comença amb un espectacle gratuït per a tots els públics

El festival obrirá les seues portes este 18 de juliol al Centre Cívic del Port de Sagunt

VALÈNCIAActualizado:

El festival Sagunt a Escena comença este, 18 de juliol, amb un espectacle gratuït dirigit a tots els públics, «Circant», un espectacle de circ, música i equilibris de la companyia Cuncurulla patrocinat per Saggas.

L'espectacle començarà a les huit i mitja de la vesprà al Centre Cívic del Port de Sagunt i forma part dels quinze espectacles que componen l'Off Romà, dels quals dotze són gratuïts. L'Off Romà inclou teatre de carrer, teatre gestual, música, dansa, circ i art amb arena en diferents punts de Sagunt.

Enguany, l'Off Romà a més dobla espais amb la incorporació de la Casa dels Berenguer, l'Antic Casino del Port de Sagunt i el Centre Cultural Mario Monreal que tindrà una programació en valencià amb les obres «Hamlet canalla» «Odisseu» i «El verí del teatre».

El teatre Romà de Sagunt iniciarà la temporada 2017 dimecres que ve 19 de juliol amb la coproducció del Teatre del Poble Valencià amb la companyia La Dependent titulada «De Sukei a Naima», de la dramaturga alcoiana Gemma Miralles, dirigida per Cristina Lügstenmann.

La programació en el Romà comptarà amb grans títols com a «Troyanas», que s'estrenarà demà en el Festival de Mèrida, dirigit per Carmen Portaceli i protagonitzat per Aitana Sánchez-Gijón i Ernesto Alterio; «Calígula» d'Albert Camus dirigida per Mario Gas que ha obtingut grans elogis de la premsa des de la seua estrena a Mèrida la setmana passada; i una nova versió de l'obra de Calderón de la Barca «La vida es sueño» de Teatre del Temple amb música en directe.

Sagunt a Escena compta amb dos espectacles internacionals al Teatre Romà, la dansa xinesa de Tao Dance Theatre i l'estrena de l'òpera «La Brecha», dirigida per Paco Azorín, que ha comptat amb patrocinis públics i privats de la rellevància del Parlament Europeu o la Fundació Hulencourt. Comptarà també amb estrenes com ara «Man Ray», una coproducció de Taiat Dansa amb l'Institut Valencià de Cultura i el Festival GREC i altres espectacles de dansa com l'últim espectacle d'Israel Galván «La Fiesta» i el flamenc de la companyia Marea Danza amb l'espectacle 'Relieves del mito a la danza'.

Hi haurà espectacles fronterers entre el teatre, la dansa i altres disciplines com ara «Amazonas» de la companyia Andanzas, que es presenta amb caràcter d'estrena absoluta, el 26 de juliol, dirigida per Juana Casado, o «Dead Hamlet», de Sennsa Teatro Laboratorio, que es veurà el 12 d'agost una versió lliure de «Hamlet», de Shakespeare dirigida per M. Mudarra.

La música estarà també present amb veus com les de Silvia Pérez Cruz, Joan Amèric, Ximo Tébar i la Jove Orquestra de la Generalitat.

Més de 50 dies plens de propostes compreses en 32 espectacles de teatre, dansa, música i circ. Començarà el 18 de juliol i finalitzarà el 8 de setembre amb artistes com ara Sílvia Pérez Cruz, Israel Galván, Aitana Sánchez Gijón, Ernesto Alterio, Carmen Portaceli, Mario Gas Joan Amèric o Ximo Tébar.