Imatge del cartell del taller
Imatge del cartell del taller - ABC
Cultura

Las Naves explora el cos femení amb el projecte de ceràmica contemporània «Humana, el cos fora del cos»

L'origen de la iniciativa naix en les peces de vaixella creades per la ceramista Susana Gutiérrez al seu propi taller, les quals han estat realitzades a partir de motles de diferents parts del cos de set dones

VALENCIAActualizado:

L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) organitzarà el pròxim divendres a les 19:30h, conjuntament amb el taller de ceràmica Sweet Sue de la ceramista Susana Gutiérrez i amb la col·laboració de Las Naves, la presentació del projecte “Humana. El cos fora del cos”.

El germen d’este projecte són set peces de vaixella creades per Gutiérrez al seu propi taller. Estes peces s’han realitzat a partir de motles de diferents parts del cos de set dones. Estes dones -amigues i companyes de l’artista- reberen el repte llançat per Sweet Sue de reflexionar sobre quina part del cos els creava algun conflicte. Sobre la base d’açò, es van prendre els motles sobre el propi cos i es va crear la vaixella.

Curt documental i creació gastronòmica

Per a documentar tota esta reflexió, Josep Mª Gresa dirigeix i realitza un curt on cadascuna de les models, a través de la vaixella, exposa les seues raons i reflexiona sobre el que significa el propi cos. Dolor, orgull, inseguretat, genètica, complexos, són els temes que afloren en els seus testimoniatges.

Per a tancar el cercle, de la mà del xef Enaitz Landaburu, responsable de Gastrolopithekus Projects, la vaixella s’usa com a base per a la gastronomia. Les peces demostren el seu caràcter utilitari en les mans del xef, que la utilitza per a emplatar set creacions gastronòmiques, inspirades i creades a partir de cadascuna de les peces de porcellana.

En esta jornada es realitzarà la presentació del projecte de manera íntegra. S’exposaran les peces de vaixella realitzades per Sweet Sue, s’estrenarà el documental de Josep Mª Gresa, es realitzarà un show cooking de la mà de Enaitz Landaburu (Gastrolopithekus Projects) i es projectaran fotografies del procés de fabricació de les peces de porcellana, realitzades per l’estudi fotogràfic Mercedes Herrán Photography.