Amancio Prada, durant un concert
Amancio Prada, durant un concert - ABC
ABC en Valencià

El festival «Serenates» celebra el seu 30 aniversari

El cicle s'iniciarà el dia 24 de juny amb l'estrena d'una producció pròpia

VALÈNCIAActualizado:

El festival 'Serenates' 2017, organitzat per la Universitat de Vlència i l'Institut Valencià de Cultura i que enguany celebra el seu 30é aniversari, s'ha presentat este dilluns, 12 de juny, al Centre Cultural La Nau de València.

La presentació ha comptat amb la presència de totes les entitats organitzadores i les intervencions del vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño; del director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; de la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello; i del regidor delegat de Cultura Festiva, Pere Fuset.

En l'edició de aquest any hi haurà dotze actuacions, totes seran a les 22.30 hores.

Així, el festival s'iniciarà el dia 24 de juny amb l'estrena d'una producció pròpia per a 'Serenates' dels ballets 'Parade', d'Erik Satie, i 'Les biches,' de Francis Poulenc, representats pels alumnes del Conservatori Superior de Dansa i l'Orquestra Filharmònica de la Universitat. Les representacions tindran lloc durant dos dies 24 i 25 de juny.

El dilluns 26, el Cor de la Generalitat Valenciana, dirigit per Francesc Perales, donarà el concert 'Música d'homes amb veu de dona'.

El dia 27 de juny, el grup valencià Capella de Ministrers, especialitzat en la recuperació de música històrica del Renaixement, dirigit per Carles Magraner, interpretarà el concert 'La ruta de la seda'.

El dimecres 28 de juny, l'Orfeó Universitari de València interpretarà dues obres: el 'Stabat Mater', de A. Dvorák, (1876), i 'Lachrimae'.

El dia 29 de juny serà el dia de l'Orquestra de València, dirigida per Albert Gonzálvez, que interpretarà peces de S. Prokófiev, P. Dukas i C. Debussy, a benefici de l'Associació Espanyola contra el Càncer.

El divendres 30, la veu d'Amancio Prada amenitzarà la nit de Serenates amb 'Sonetos del amor oscuro, Canciones y Gacelas de Federico García Lorca'.

El dissabte 1 de juliol, la Capella i l'Escolania del Misteri d'Elx descobriran al claustre de La Nau aquesta mostra única i excepcional del teatre medieval, reconeguda per la UNESCO com a obra mestra del patrimoni oral i immaterial de la humanitat en 2001.

Del 6 i al 9 de juliol hi haurà programació de 'Serenates' amb la 'Gran Fira de València', de caire més popular i folc. El primer concert, el dia 6, serà al claustre de la Universitat, amb el Grup de Danses del Corpus de València.

El dia 7 actuaran les colles de dolçaines i percussió La Socarrà de Xàtiva i de la Universitat de València, dirigides per Pere Molina i Gonzàlez. A l'endemà, el dia 8 de juliol, serà el torn de la Sociedad Musical Santa María Magdalena de Novelda, dirigida per Juan José Cuenca, amb un programa de música festera.

El cantautor de l'Alcúdia Jonatan Penalba tancarà el festival el diumenge, dia 9, amb 'De so ca-rel'.

Les entrades es poden adquirir a partir del dimarts, 13 de juny en este web.