Imatge d'un cartell d'Imegen
Imatge d'un cartell d'Imegen - ABC

EmpresesImegen s'associa amb un grup inversor per a reforçar el seu lideratge en el camp del diagnòstic genètic humà

Actualment l'empresa comercialitza en més de 30 països, però vol consolidar el pla d'internacionalització de la companyia i seguir evolucionant

VALÈNCIAActualizado:

Imegen ha aconseguit un acord amb un grup d'inversió liderat per Q-Growth Fund i Biolty, per a assegurar la professionalització i finançament necessàries de cara a la seua consolidació com una de les empreses capdavanter es a escala mundial en el camp del diagnòstic genètic humà.

La companyia compta amb un equip de científics especialitzats amb més de 20 anys d'experiència en gestió, i és actualment capdavantera en el sector de la genètica i la genòmica a Espanya.

L'organització es va fundar en 2009 amb el suport inversor d'amics i familiars de l'equip gestor i de Realitza Business Angels, S. A. societat d'inversió fundada per un grup d'empresaris amb focus en innovació i liderat per la societat gestora DCN.

La implicació per part dels seus treballadors ha sigut una de les claus de l'èxit de l'empresa, que ha crescut exponencialment en els últims anys i compta actualment amb 60 professionals. Imegen aborda ara un canvi en el seu accionariat amb l'objectiu de donar un salt qualitatiu professionalitzant la companyia i els seus òrgans de govern.

Q-Growth Fund, el soci de referència en aquesta transacció, és un dels vehicles de Qualitas Equity Partners, una de les gestores amb major trajectòria en la indústria del capital privat nacional i amb àmplia experiència en el suport a empreses en creixement.

L'altre soci inversor en el projecte, Biolty, és una empresa espanyola de serveis en consultoria estratègica, finançament i desenvolupament tecnològic de projectes, especialitzada en el sector biotecnològic.

“El cost de les anàlisis genètiques ha disminuït dràsticament en els últims 10 anys, fent-ho competitiu amb les tecnologies alternatives. El sector va a registrar un fort creixement en els pròxims anys i volem ajudar a Imegen a convertir-se en un competidor de referència a nivell internacional”, indica Borja Oyarzábal, soci de Q-Growth Fund.

La CEO de Imegen, Ángela Pérez, continuarà liderant l'organització i valora aquesta operació com un acord que garantirà el creixement i consolidació de Imegen com a laboratori de referència en genètica.

“Aspirem a situar-nos com a líders mundials en diagnòstic genètic humà, mitjançant el posicionament en nous mercats internacionals. Actualment comercialitzem els nostres productes i serveis en més de 30 països, però volem consolidar este pla d'internacionalització de la companyia i seguir evolucionant”, va dir Pérez.